ZOOfanatika 2019 - informace
 

ZOOFanatika 2019
6. ročník Slovanského setkání sběratelů zoo-materiálů a zoo-fanoušků

KDY A KDE
12. - 14. dubna 2019 v Zoologické zahradě Bratislava (www.zoobratislava.sk). Příjezd je možný již 11. dubna 2019 (možné je i ubytování od 11. dubna)
 


PŘÍJEZD AUTEM
na parkoviště u přednáškového sálu (v mapě č. 1), neparkujte na hlavním parkovišti u vchodu do zoo! Parkování v průběhu ZOOFanatiky na stejném místě.
Cesta na parkoviště: v Bratislavě hned za výjezdem z tunelu odbočit vpravo - jako do zoo, ale nezatočit ke vchodu - pokračovat rovně ulicí Staré grunty. Po 700 m, před poliklinikou, odbočit vpravo (stále ulice Staré grunty viz. foto A). Po dalších 650 m, za levotočivou zatáčkou, odbočit za domem vlevo do malé uličky Konvalinková (viz. foto B). Na odbočce je dopravní značka s nápisem "Mestská polícia kynológia Bratislava" (viz. foto C). Odsud asi 100 m přímo - do zákazu vjezdu a brány s nápisem Městská policie (viz. foto D). Na konci oploceného areálu vpravo je přednáškový sál a parkoviště (viz. foto E) - GPS: 48°9'47.045"N, 17°3'59.309"E.

 


PŘÍJEZD VEŘEJNOU DOPRAVOU
nemáte-li vlastní auto, je nejvýhodnější domluvit se s některým z dalších účastníků, kteří pojedou autem - to lze např. prostřednictvím Facebooku ZOOfanatiky.
Spoje do zoo, pokud přijedete veřejnou dopravou:
Vlak: z hlavního nádraží (hlavná stanica) autobusem č. 32 - 8 zastávek, 11 minut (dopoledne jezdí asi 3x za hodinu, o víkendu 2x), cena 0,70 €.
Autobus: z autobusového nádraží (autobusová stanica) nejede přímý spoj. Možnosti jsou autobus č. 70 a č. 37 s přestupem na zastávce Most SNP (nutno přejít k jinému nástupišti) - 3 + 3 zastávky, 5 + 5 minut, cena 0,90 €. Nebo autobus č. 21 a č. 30 s přestupem na zastávce Patrónka (nutno přejít k jinému nástupišti) - 4 + 2 zastávky, 12 + 2 minuty, cena 0,90 €.
Letadlo: z letiště M. R. Štefánika (Letisko M. R. Štefánika), známého také jako Ivanka, nejde do zoo přímý spoj, je třeba jet autobusem č. 61 a č. 32 s přestupem na zastávce Hlavná stanica (nutné přejít mezi nástupišti) - 17 + 8 zastávek, 25 + 11 minut, cena 1,20 €
U poslední odbočky k přednáškovému sálu je zastávka autobusu Konvalinková (linka č. 139), ale cesta sem je komplikovaná - s několika přestupy. Viz. jízdní řád a trasy linek Bratislavské MHD: hwww.imhd.sk/ba
Od vchodu do zoo (č. 3 v mapě) je to k přednáškovému sálu (č. 1 v mapě) pěšky po silnici cca 30 minut, přes zoo (okolo pavilonu lidoopů a nosorožců) asi 20 minut.
 


VSTUP DO ZOO A REGISTRACE
První vstup a registrace: v přednáškovém sálu (č. 1 v mapě) - jeďte přímo k sálu (nikoli ke vchodu zoo) - po silnici okolo zoo. Pěší můžou do přednáškového sálu přijít přes hlavní vchod zoo (č. 3 v mapě) - u pokladny nahlásí jméno a budou vpuštěni. Pak budou pokračovat okolo pavilonu lidoopů a nosorožců k průchodu mezi zoo a přednáškovým sálem (č. 6 v mapě - tady uvidíte cedulky ZooFanatika).
Další vstupy do / ze zoo: průchodem u přednáškového sálu (č. 6 v mapě) nebo s visačkou přes hlavní vchod (č. 3 v mapě)
 


CENA
Poplatek za dospělého je 440,- Kč, za dítě (do 15 let) 360,- Kč a zahrnuje jednu společnou večeři (grilování), pivo, jeden přípitek (děti a řidiči nealko), základní občerstvení během celého programu (káva, čaj, balená voda, sušenky, tyčinky, brambůrky apod.) a režijní a jiné náklady (identifikační visačky, tisk atd.). K tomu je třeba zmínit vstupné do zoo zdarma po všechny tři (případně čtyři) dny, výraznou slevu na stravování a další nadstandardní služby. Účastníci minulého ročníku obdrží pohlednici se společnou fotkou.
Stůl pro výměnu materiálů se platí zvlášť 90,- Kč (3,50 €). Jiná možnost je jen půl stolu za 50,- Kč (2 €).
Platba - bankovním převodem v Kč (viz. info v přihlášce), cizinci hotově na místě v € (ostatní hotově jen ve zvláštních a ojedinělých případech - po dohodě a v €).
 


PŘIHLÁŠENÍ
Přihlásit se a zároveň objednat všechno ostatní (tzn. ubytování, stravu i stůl pro výměnu) lze jedním PDF formulářem. Stačí jej vyplnit a odeslat na e-mail (kontakt je ve formuláři). Vyplněnou přihlášku uložte pod svým jménem ve tvaru prijmeni_jmeno.pdf (podrobnosti v přihlášce). Pro každého účastníka je třeba jedna přihláška. Poslední možný termín přihlášení je 4. dubna 2019!!!
Stáhněte si přihlášku v PDF, pokud vám nepřišla mailem (kliknout pravým tlačítkem na odkaz a uložit jako...) - nevyplňujte přímo v internetovém prohlížeči. Případně se můžete přihlásit telefonicky (602 407 797).
Poznámka: pokud nemůžete otevřít PDF přihlášku, je to pravděpodobně tím, že máte starou verzi Acrobat Readeru (přihláška je z verze 11) - aktuální verzi v češtině si můžete zdarma stáhnout tady
 


UBYTOVÁNÍ
pro zájemce jsou domluvené hned 4 možnosti ubytování (ubytování je možné již od čtvrtka 11. dubna 2019):

1) Záchytka přímo u přednáškového sálu (v mapě č. 2, viz. foto F a G) - skutečně jde o záchytku!!! Ta byla postavena, ale nikdy nebyla v provozu. Zatím slouží jako ubytovna pro příležitostné akce zoo a Městské policie, v budoucnu by se měla změnit na karanténu zoo. Je to jedinečná příležitost vyspat se v zamřížovaných celách záchytky za zlomek ceny!!! Jedno až dvoulůžkové cely, sociální zařízení, sprcha a asi 50 m do sálu, nutný vlastní spacák (nebo pod.)!!! Cena 150,- Kč (nebo 6 €) na osobu a noc. Kapacita 12 osob (3 cely, každá pro 4 osoby). Parkování mezi sálem a záchytkou.

2) Zoo klub (+ záchytka na karimatce)
přímo v zoo (v mapě č. 9) - sál zoo klubu, k dispozici WC, umyvadlo, ale ne sprcha. Nutná vlastní karimatka a spacák nebo podobně. Zdarma - přednostně studenti!!! Kapacita cca 8 osob v Zoo klubu + 4 osoby na Záchytce. Parkování na parkovišti u přednáškového sálu.

3) Stany u přednáškového sálu (v mapě č. 5) - kdo má zájem, může nocovat ve stanu na trávě přímo u přednáškového sálu (případně v obytném autě) - nutné vlastní vybavení (stan, spacák atd.), WC a umyvadlo v budově přednáškového sálu. Zdarma. Parkování u přednáškového sálu.

4) Kamenný Mlyn Vajarský (v mapě č. 4) - ubytování nedaleko Plaveckého Štvrtku ve dvou a třílůžkových pokojích s vlastní koupelnou, televizí, Wi-fi. Kamenný Mlyn Vajarský je při hlavní silnici z ČR do Bratislavy - kousek za Plaveckým Štvrtkom vpravo (GPS: 48°21'45.327"N, 17°1'1.329"E). Cena 450,- kč (nebo 17,5 €) na osobu a noc ve dvoulůžkovém pokoji nebo 390,- Kč (15 €) na osobu a noc ve trojlůžkovém pokoji. Pokoj se musí opustit v neděli do 10.00. Kapacita 60 osob (12 dvoulůžkových a 12 trojlůžkových pokojů). Pro ubytování ve trojlůžovém pokoji je nutné se s někým domluvit a přihlásit se najednou!!! Objednávka ubytování je závázná - nelze zrušit!!! www.kamennymlyn.sk
Cesta autem z Kamenného Mlynu do zoo je velmi jednoduchá, trvá asi 24 minut nebo 16 minut po dálnici (jede se jen přes okrajovou část Bratislavy, takže nejsou zácpy). Kdo přijede veřejnou dopravou, měl by si domluvit odvoz s někým, kdo bude vozem. K dispozici bude jedno auto zoologické zahrady (s řidičem), ovšem to je jen pro odvoz velmi omezeného počtu lidí. Přímo od hotelu jede do Bratislavy autobus, ale to poněkud krkolomné - autobus (Slovak lines) zastavuje přímo před hotelem a jede do stanice Bratislava Patrónka (asi 40 minut za cca 2,10 €), odsud autobusem MHD linka 30, 37 nebo 92 (2 zastávky, 2 minuty za 0,70 €). Jízdní řád Plavecký Štvrotk, Kamenný Mlyn - Bratislava patrónka v PDF nebo online na IDOS.

Individuálně si může zařídit každý vlastní ubytování, ceny v blízkosti zoo jsou však velmi vysoké - nejlevnější (a volný) je asi Hotel Družba (od 25 - 30 € na osobu a noc).

Jak objednat ubytování: prostřednictvím přihlášky na ZOOfanatiku (viz. výše). Ubytování budeme objednávat průběžně a jmenovitě, proto v přihlášce uveďte, s kým chcete bydlet na jednom pokoji. Spolubydlící, objednávejte se najednou - pokoje budeme objednávat vždy až po jejich naplnění (tzn. až se přihlásí všichni z jednoho pokoje)!!!
Jak se ubytovat: v Kamennom Mlyne - individuálně (nejlépe hned při cestě do zoo - pojedete téměř okolo), budou zde mít jmenný seznam ubytovaných. V ostatních případech (Záchytka, Zoo klub, stany) přijďte nejdříve do přednáškového sálu pro klíče, instrukce nebo podobně.
 


STRAVOVÁNÍ
Společná večeře a přípitek v pátek: zahrnuto v ceně (v poplatku ZOOFanatiky) - grilování a pivo u přednáškového sálu (v uzavřeném areálu). Přípitek šampaňským (pro děti a řidiče nealkoholické).

Snídaně: v naší režii, z nakoupených surovin (podobně jako to bylo v Jihlavě). Cena 60,- Kč (nebo 2,50 €)

Obědy a večeře: domluvená je cena 140,- Kč (nebo 5,50 €) za oběd i večeři (obojí včetně polévky). V ceně je zahrnuta i jídelní krabička a doprava do zoo.
Obědy i večeře budou připraveny speciálně pro nás v Kamenném Mlýnu Vajarský a přiváženy v jídelních krabičkách do přednáškového sálu - vždy přesný počet - nebude možné si jídlo na místě doobjednat!!! Je možné zajistit bezlepkovou dietu (požadavek musí být nahlášen mailem při odesílání přihlášky). Vlastní příbor a lžíci s sebou!!! Viz. Jídelní lístek

Tentokrát nebudou stravenky, ale jmenný seznam.

Jak objednat jídlo: prostřednictvím přihlášky na ZOOfanatiku (na místě to nebude možné!!!)
Ostatní občerstvení: sušenky, tyčinky, chipsy apod. budou k dispozici non-stop zdarma stejně jako káva, čaj a nealkoholické nápoje.
 


SPECIÁLNÍ MOŽNOST
pro zájemce je možnost v neděli (cestou směrem do ČR) organizovaně navštívit Faunapark Sedlec - čerstvě licencovaná soukromá zoo u Mikulova (otevřená 19.9. 2018) s poměrně zajímavými zvířaty - např. 4 druhy jeřábů, 10 druhů primátů, antilopy, dinga, rysi červení, velbloudi atd., kde nás osobně uvítá (a možná i provede) její majitel MUDr. Igor Šimek. (www.facebook.com/zoosedlec.faunapark.9)
Odjezd z Bratislavy ve 13.00 (vlastními vozy), cesta po neplacených silnicích (přes Rakousko) trvá asi hodinu a 40 minut (cesta ze Sedlece do Brna na D1 je pak asi 50 km, tzn. cca 35 min.). Na místě všichni počkají na posledního - prohlídka bude organizovaná (ve skupině). GPS: 48°46'35.581"N, 16°41'34.788"E. Kdo nebude vlastním vozem, může se domluvit s někým z ostatních účastníků - prostřednictvím Facebooku ZOOfanatiky nebo na místě.
 


PROGRAM
program bude opět zajímavý, nechybí žádný z tradičních bodů - připraveno je 10 přednášek, sběratelská výměna, prezentace zoo a výprodej materiálů, aukce, komentovaná prohlídka zoo (s částí zákulisí), přednáška a beseda s významnou postavou zoologie, kterou bude Mgr. Erich Kočner - ředitel Zoo Košice a prezident UCSZOO. V neděli je navíc již zmíněná speciální možnost prohlídky Faunaparku Sedlec. Viz. kompletní detailní program a mapka zoo
začátek: Pátek 12. dubna 2019 - příjezd mezi 9.00 a 10.00, případně již 11. dubna 2019 (během dne)
konec: Neděle 14. dubna 2019 - odjezd 13.00 z Bratislavy (případně v cca 16.10 ze Sedlece)
 


AUKCE
Výtěžek aukce bude použit na stavbu nového medvědince v Zoo Bratislava.
Dražit se bude v českých korunách, ale platba bude možná v obojí měně - v Kč i v € (přepočet bude zobrazen na plátně).
V aukci budou tradičně předměty věnované samotnými účastníky, ale tradiční je také, že zlatý hřeb do aukce věnuje zoo - obvykle to bývá hned několik předmětů nebo bodů a jinak to nebude ani v Bratislavě - Zoo Bratislava do aukce věnuje:
bude upřesněno
 


MAPY:
MAPA OKOLÍ BRATISLAVY:

Stáhnout mapu okolí Bratislavy v tisknutelném PDF

MAPA OKOLÍ KAMENNÉHO MLÝNU:

Stáhnout mapu Kamenneho Mlýnu v tisknutelném PDF

MAPA ZOO:

Stáhnout mapu zoo v tisknutelném PDF

MAPA OKOLÍ PŘEDNÁŠKOVÉHO SÁLU:

Stáhnout mapu okolí přednáškového sálu v tisknutelném PDF

MAPA TRASY BRATISLAVA - SEDLEC:

Stáhnout mapu trasy Bratislava - Sedlec v tisknutelném PDF
 

ZOOfanatika 2014 - 2024
Datum poslední aktualizace: 23. 12. 2023 • Date of last actualization:23. 12. 2023