ZOOfanatika 2021 - informace
 

ZOOFanatika 2021
8. ročník Slovanského setkání sběratelů zoo-materiálů a zoo-fanoušků

KDY A KDE
V náhradním termínu od 9. do 11. července 2021 v Zoologické zahradě Liberec (www.zooliberec.cz).
 


PŘÍJEZD AUTEM / PARKOVÁNÍ
krátkodobě lze parkovat na hlavním parkovišti u vchodu do zoo (v mapě č. 3), ale parkovacích míst je velmi málo (navíc bude plná sezóna), proto prosíme, aby jste se ubytovali pokud možno, již při příjezdu do Liberce a nechali auto na parkovišti u ubytovny. Stejně tak žádáme účastníky sběratelské výměny, aby se s někým domluvili na dopravě svých materiálů a na parkovišti bylo co nejméně našich aut.
 


PŘÍJEZD VEŘEJNOU DOPRAVOU
nemáte-li vlastní auto, je nejvýhodnější domluvit se s některým z dalších účastníků, kteří pojedou autem - to lze např. prostřednictvím Facebooku ZOOfanatiky.
Pokud přijedete veřejnou dopravou, je výhodnější spíše autobus než vlak (viz. jízdní řády na IDOSu).
Vlak: z Prahy Hlavního nádraží jezdí rychlíky s přestupem v Turnově. Cesta trvá asi 2,5 hodiny (cena okolo 220 Kč). Ze severozápadu republiky jezdí vlaky přes Ústí nad Labem nebo Českou Lípu z ostatních míst přes Turnov. Existuje přímé spojení osobním vlakem do německého Bautzenu, Bischofswerdy nebo Drážďan (případně s přestupem v Zittau) - asi 2 hodiny cesty. A také osobní vlak do polské Szklarské Poreby (cca 1 hodina a 45 minut).
Z vlakového nádraží je to asi 4 km k zoo - tramvaj č. 2 a 3 (9 zastávek na konečnou, asi 13 minut, jezdí asi 6x za hodinu)
Autobus: z Prahy jezdí několik přímých autobusů z Černého mostu. Cesta trvá 1 - 1,5 hodin a cena je okolo 110 Kč. Přímé spojení je také s Hradcem Králové, Turnovem, Brnem, Olomoucí..., ale také Německem (Berlín, Norimberk...) a Polskem (Zgorzelec, Varšava, Gdaňsk...), je však nezbytné zjistit aktuální informace - mnoho spojů bylo dočasně zrušeno kvůli pandemii.
Z autobusového nádraží je to asi 4 km k zoo. Spojení tramvají od hlavního vlakového nádraží (viz výše).
 


VSTUP DO ZOO A REGISTRACE
První vstup do zoo: nejdříve do Kulturního centra Lidové sady (2), teprve poté se jmenovkou do zoo.
Registrace: v malém sále Kulturního centra Lidové sady (2)
Další vstupy do / ze zoo: přes hlavní vchod (1)

Poznámka: Kulturní centrum Lidové sady patří zoo, ale vchod je oddělen od vchodu do zoo
 


CENA
Poplatek za dospělého je 590,- Kč, za dítě (do 15 let) 530,- Kč a zahrnuje jednu společnou večeři, jeden přípitek (děti a řidiči nealko), základní občerstvení během celého programu (káva, čaj, balená voda, sušenky, tyčinky, brambůrky apod.) a režijní a jiné náklady (identifikační visačky, tisk atd.). K tomu je třeba zmínit vstupné do zoo zdarma po všechny tři dny. Účastníci minulého ročníku obdrží pohlednici se společnou fotkou.
Stůl pro výměnu materiálů se platí zvlášť 90,- Kč. Jiná možnost je jen půl stolu za 50,- Kč.
 


UBYTOVÁNÍ
domluveno je ubytování na Kolejích TUL (Technické univerzity Liberec) na ulici 17. listopadu 584 (50°46'12.414"N, 15°5'22.868"E) - ve dvoulůžkových pokojích, ale na přání je možné přidat třetí lůžko. 2 - 3 pokoje tvoří jednu tzv. buňku, přičemž každá buňka má svou koupelnu, WC a kuchyňku. K dispozici je bezplatná Wi-Fi. Ubytování je možné již od čtvrtka (nebo i dříve a případně také déle než do neděle).
Více informací, fotky a pod. na: www.letniubytovani.tul.cz

Jak se dostat ze zoo na ubytovnu a naopak:
• pěšky: od vchodu zoo ke Kolejím je to asi 1,3 km, čili cca 10 - 15 minut
• autem: okolo 1,5 - 1,9 km / 3 - 6 minut (polovina cesty je jednosměrná, takže trochu jiná trasa v obou směrech - viz. mapa níže)
• MHD: trasa je velmi dlouhá, neboť se musí kvůli přestupu zajet až do centra města (tramvají č. 2 nebo 3 na Šaldovo náměstí a odsud autobusem č. 15 nebo 29 na stanici Univerzitní koleje (asi 400 m od Kolejí) - celkem 25 minut + čas na přestup.

Cena ubytování (včetně poplatku městu):
314,- Kč na osobu a noc, nebo 394,- Kč v případě jedné samotné osoby na pokoji.

Jak objednat ubytování:
prostřednictvím přihlášky na ZOOfanatiku (viz. níže). Ubytování budeme objednávat průběžně a jmenovitě (vždy celý pokoj najednou). Pokud chcete bydlet s někým konkrétním, uveďte jeho jméno v přihlášce.

Jak se ubytovat:
Na recepci Kolejí TUL nahlásíte své jméno a obdržíte klíče od pokoje. Ubytování je standardně od 14.00 hod., ale máme domluvenou možnost ubytovat se již od rána (i před registrací na ZF), proto v přihlášce uvádějte přibližnou hodinu příjezdu do ubytovny (aby byl váš pokoj včas připraven).

Poznámka:
pro ubytování platí pandemická opatření, která budou v danou chvíli aktuální (roušky, testy nebo očkování apod.)!!!

 


STRAVOVÁNÍ
Veškeré stravování zajistí zoo restaurace Formanka a bude probíhat v Malém sálu Kulturního centra Lidové sady (kde bude probíhat celá ZooFanatika) (2)
Společná večeře a přípitek v pátek:
zahrnuto v ceně (v poplatku ZOOFanatiky).
Snídaně: 75,- Kč.
Obědy a večeře: 140,- Kč (oběd včetně polévky)
Viz. Jídelní lístek

Jídla budou vydávána na stravenky, které každý obdrží při registraci
. Nebude možné vybírat z jídelního lístku.

Jak objednat jídlo:
viz. přihlášení

Ostatní občerstvení:
sušenky, tyčinky, chipsy apod. budou k dispozici non-stop zdarma stejně jako káva, čaj a nealkoholické nápoje.
Kromě toho občerstvení bude probíhat i obsluha z restaurace - vždy o přestávce, přijde obsluha do sálu a udělá objednávku pro všechny zájemce najednou (stejně jako to bylo např. ve Dvoře Králové). Objednat si můžete cokoli, ale půjde zejména o točené pivo, o víno nebo pod.
 


PŘIHLÁŠENÍ
Přihlásit se a zároveň objednat všechno ostatní (tzn. ubytování, stravu i stůl pro výměnu) lze jedním PDF formulářem. Stačí jej vyplnit a odeslat na e-mail (kontakt je ve formuláři). Vyplněnou přihlášku uložte pod svým jménem ve tvaru prijmeni_jmeno.pdf (podrobnosti v přihlášce). Pro každého účastníka je třeba jedna přihláška. Poslední možný termín přihlášení je 4. července 2021!!!
Stáhněte si přihlášku v PDF, pokud vám nepřišla mailem (kliknout pravým tlačítkem na odkaz a uložit jako...) - nevyplňujte přímo v internetovém prohlížeči. Případně se můžete přihlásit telefonicky (602 407 797).
Poznámka: pokud nemůžete otevřít PDF přihlášku, je to pravděpodobně tím, že máte starou verzi Acrobat Readeru - aktuální verzi v češtině si můžete zdarma stáhnout tady
 


SPECIÁLNÍ MOŽNOST
bude (nebo nebude) upřesněno - snažíme se něco domluvit, ale situace je stále složitá a tak je výsledek nejistý.
 


PROGRAM
program bude opět zajímavý, nechybí žádný z tradičních bodů - připraveno je 10 přednášek, sběratelská výměna, prezentace zoo a výprodej materiálů, aukce, komentovaná prohlídka zoo (včetně části zákulisí), přednáška a beseda s významnou postavou české zoologie (MVDr. Jiří Dousek Ph.D. - přední odborník na welfare zvířat, dlouholetý pracovník SVS a místopředseda ÚKOZ). V neděli možná nějaká speciální možnost (viz výše).
Kompletní detailní program
začátek: Pátek 9. července 2021 - příjezd mezi 9.00 a 10.00
konec: Neděle 11. července 2021 - odjezd 14.00 z Liberce
 


SBĚRATELSKÁ VÝMĚNA
proběhne v Kulturním centru Lidové sady (2), kam je možné dojet autem a vyložit / naložit materiály.
 


AUKCE
Výtěžek aukce bude použit na stavbu expozice pro nestory kea
Dražit se bude v českých korunách, ale platba bude možná i v € (přepočet bude zobrazen na plátně).
V aukci budou předměty věnované samotnými účastníky a tradičně také něco hodnotnějšího navíc - co dá do dražby zoo, např. obří plyšový tygr, staré i nové materiály včetně historických vstupenek, "skleněný lístek stromu biodiverzity" (originální fundraisingový nástroj zoo, viz. www.zooliberec.cz/...), zážitkové programy atd.
 


MAPY:

mapa k tisku v PDF


mapa k tisku v PDF


mapa k tisku v PDF
 

ZOOfanatika 2014 - 2024
Datum poslední aktualizace: 23. 12. 2023 • Date of last actualization:23. 12. 2023