ZOOfanatika 2022 - informace
 

ZOOFanatika 2022
9. ročník Slovanského setkání sběratelů zoo-materiálů a zoo-fanoušků

KDY A KDE
od 8. do 10. dubna 2022 v Zoologické zahradě Ostrava (www.zoo-ostrava.cz).
 


PŘÍJEZD AUTEM
služebním vjezdem (v mapě č. 2, GPS: 49°50'42.121"N, 18°19'02.631"E) na služební parkoviště (v mapě č. 3), neparkujte na hlavním parkovišti u vchodu do zoo! Parkování v průběhu ZOOFanatiky na stejném místě nebo lépe v místě ubytování.
Cesta na parkoviště: nalevo od vchodu, vedle veřejného parkoviště je ulice Stromovka a 150 m od křižovatky je vpravo služební vchod, za ním (již v areálu zoo) rovně a na první ostré odbočce vpravo (směrem k plameňákům).
Parkujte auta co nejblíže k sobě, i za sebou - i za cenu, že jeden zablokuje druhého (stejně budete odjíždět společně) - musí se vejít i auta zoo a personálu zoo!
 


PŘÍJEZD VEŘEJNOU DOPRAVOU
nemáte-li vlastní auto, je nejvýhodnější domluvit se s některým z dalších účastníků, kteří pojedou autem - to lze např. prostřednictvím Facebooku ZOOfanatiky.
Spoje do zoo, pokud přijedete veřejnou dopravou:
Vlak: z hlavního nádraží trolejbusem č. 102 do zastávky Vozovna trolejbusů - 3 zastávky, 4 minuty (ve všední den jezdí 3x - 5x za hodinu, o víkendu 3x), odtud trolejbusem č. 104 do zoo - 8 zastávek, 11 minut (denně 3x - 6x za hodinu).
Autobus: z Ústředního autobusového nádraží (ÚAN) pěšky (podchodem asi 300 m) na zastávku Náměstí republiky, odsud trolejbusem č. 104 do zoo - 9 zastávek, 19 minut (denně 3x - 6x za hodinu)
Letadlo: z letiště Leoše Janáčka (dříve Ostrava Mošnov) autobusem do Ostravy na ÚAN a dále viz. Autobus
 


VSTUP DO ZOO A REGISTRACE
První vstup (autem) do zoo: služebním vjezdem (č. 2 v mapě) - na vrátnici bude jmenný seznam - stačí nahlásit jméno.
První vstup (pěšky) do zoo: hlavním vchodem (č. 1 v mapě) - bude tam jmenný seznam - stačí nahlásit jméno.
Registrace: ve výukovém centru (č. 5 v mapě)
Další vstupy do / ze zoo: služebním vchodem (č. 2 v mapě) s visačkou, v době, kdy je služební vchod uzavřen (18.00 - 6.00), bude příjezd / odjezd nebo vchod / východ přes noční služební vchod (č. 4 v mapě)
 


CENA
Poplatek za dospělého je 590,- Kč, za dítě (do 15 let) 530,- Kč a zahrnuje jednu společnou večeři, jeden přípitek (děti a řidiči nealko), základní občerstvení během celého programu (káva, čaj, citronová voda, sušenky, tyčinky, brambůrky apod.) a režijní a jiné náklady (identifikační visačky, tisk atd.). K tomu je třeba zmínit vstupné do zoo zdarma po všechny tři dny, výraznou slevu na stravování a další nadstandardní služby. Účastníci minulého ročníku obdrží pohlednici se společnou fotkou.
Stůl pro výměnu materiálů se platí zvlášť 90,- Kč. Jiná možnost je jen půl stolu za 50,- Kč.
Platba - bankovním převodem v Kč (viz. info v přihlášce), cizinci hotově na místě v CZK (ostatní hotově jen ve zvláštních a ojedinělých případech - po dohodě).
 


PŘIHLÁŠENÍ
Přihlásit se a zároveň objednat všechno ostatní kromě ubytování (tzn. stravu i stůl pro výměnu) lze jedním PDF formulářem. Stačí jej vyplnit a odeslat na e-mail (kontakt je ve formuláři). Vyplněnou přihlášku uložte pod svým jménem ve tvaru prijmeni_jmeno.pdf (podrobnosti v přihlášce). Pro každého účastníka je třeba jedna přihláška. Poslední možný termín přihlášení je 3. dubna 2022!!!

PDF přihláška ke stažení

 


UBYTOVÁNÍ
Ubytování bylo domluvené na Vysokoškolských kolejích, ale vzhledem k aktuální situaci dostali přednost uprchlíci z Ukrajiny. Velmi podobné je to i v jiných ubytovacích zařízeních - většina jich dala část své kapacity k dispozici pro Ukrajince a proto nejsme schopni rezervovat ubytování pro tak velkou skupinu. Každý si musí zajistit své vlastní ubytování - ubytování pro jednotlivce by neměl být problém.

Parkování:
pokud nebudete bydlet daleko, nechávejte auta u hotelu. Kdo musí jet autem až k zoo, parkování je na služebním parkovišti (viz. výše). Neparkujte na hlavním parkovišti u zoo!
 


STRAVOVÁNÍ
Společná večeře a přípitek v pátek:
zahrnuto v ceně (v poplatku ZOOFanatiky) - večeře v restauraci Saola, včetně přípitku šampaňským (pro děti a řidiče nealkoholické).

Snídaně: v naší režii, z nakoupených surovin (podobně jako to bylo v Jihlavě a Bratislavě) - ve výukovém centru (č. 5 v mapě). Cena 65,- Kč

Obědy a večeře: domluvená je cena 120,- Kč za oběd i večeři (oběd včetně polévky). Obojí bude v restauraci Saola  (č. 6 v mapě) - připraveno speciálně pro nás a nebude možné vybírat z menu. Je možné zajistit bezlepkovou dietu (požadavek musí být nahlášen mailem při odesílání přihlášky). Viz. Jídelní lístek

Jídla budou vydávána na stravenky, které každý obdrží při registraci.

Jak objednat jídlo:
prostřednictvím přihlášky na ZOOfanatiku

Ostatní občerstvení:
sušenky, tyčinky, chipsy apod. budou k dispozici non-stop zdarma stejně jako káva, čaj a nealkoholické nápoje.
 


SPECIÁLNÍ MOŽNOST
vzhledem k nepředvídatelné situaci neplánujeme prohlídku žádné další zoo, ale kdokoli se může zúčastnit organizované návštěvy skleníků Ostravské Zoo.
 


PROGRAM
program bude opět zajímavý, nechybí žádný z tradičních bodů - připraveno je 10 přednášek, sběratelská výměna, prezentace zoo a výprodej materiálů, aukce, komentovaná prohlídka zoo (s částí zákulisí), přednáška a beseda s významnou postavou zoologie, kterou bude Jaroslav Svoboda (spoluzakladatel a prezident nadace Česká zoo – pořadatele soutěže Bílý slon – o nejvýznamnější odchovy a stavby a přestavby v zoo ČR a Slovenska). Viz. kompletní detailní program
začátek: Pátek 8. dubna 2022 - příjezd mezi 9.00 a 10.00
konec: Neděle 10. dubna 2022 - odjezd 14.45 z Ostravy
 


SBĚRATELSKÁ VÝMĚNA
proběhne ve výukovém centru, pokud někdo bude potřebovat dovést materiály autem, je možné (po nahlášení) zajet ze služebního parkoviště až k výukovému centru. Po vyložení materiálů se musí auto opět zaparkovat na služebním parkovišti (od 9.00 hod. je pohyb "nezoologických" aut v zoo zakázán). Po skončení výměny vám materiály na parkoviště odveze služební vůz zoo.
 


AUKCE
Výtěžek aukce bude předán Ukrajinské asociaci zoo a akvárií (UAZA) a použit na pomoc Ukrajinským zoo.
Dražit se bude v českých korunách, ale platba bude možná i v € (přepočet bude zobrazen na plátně - jako v Bratislavě nebo Liberci).
V aukci budou předměty věnované samotnými účastníky a tradičně také něco hodnotnějšího navíc - obvykle to bývá hned několik předmětů nebo bodů a jinak to nebude ani v Ostravě. Konkrétní předměty budou upřesněny.
 


MAPY:

MAPA ZOO:

Stáhnout mapu zoo v tisknutelném PDF

MAPA VCHODU ZOO:

Stáhnout mapu vchodu zoo v tisknutelném PDF
 

ZOOfanatika 2014 - 2024
Datum poslední aktualizace: 23. 12. 2023 • Date of last actualization:23. 12. 2023