ZOOfanatika 2017 - informace
 

ZOOFanatika 2017
4. ročník Slovanského setkání sběratelů zoo-materiálů a zo-fanoušků

KDY A KDE
7. - 9. dubna 2017 v Zoologické zahradě Jihlava

PŘÍJEZD AUTEM
parkování na služebním parkovišti ZOO Jihlava (č.3 v mapě). Před hlavním parkovištěm odbočit vlevo a po 70 m (před továrnou Modeta) pět vlevo do zákazu vjezdu. Parkoviště je po dalších 120 m vpravo od služebního vchodu do zoo.
GPS: 49°23'47.901"N, 15°35'50.966"E (49.3966392N, 15.5974906E)

PŘÍJEZD VEŘEJNOU DOPRAVOU
nemáte-li vlastní auto, je nejvýhodnější domluvit se s některým z dalších účastníků, kteří pojedou autem - to lze např. prostřednictvím Facebooku ZOOfanatiky.
Pokud přijedete veřejnou dopravou, je výhodnější autobus než vlak (viz. jízdní řády na IDOSu).
Vlak: z Prahy Hlavního nádraží jezdí rychlíky do Havlíčkova Brodu, tam je nutné přestoupit na osobní vlak. Cesta trvá asi 2,5 hodiny (cena okolo 220 kč). Z jiných měst je to podobné (přestup v Havlíčkově Brodu).
Z vlakového nádraží jezdí trolejbus "B" do stanice Brněnský kopec (v mapě č. 8), odsud asi 10 min. pěšky ulicí Brněnskou.
Autobus: z Prahy jezdí přímé autobusy z nádraží Florenc až do Jihlavy. Cesta trvá okolo 1,5 - 2 hodiny (podle trasy) a cena je okolo 130 kč.
Z autobusového nádraží jezdí trolejbus "C" do stanice Masarykovo náměstí (v mapě č. 9), odsud asi 15 min. pěšky ulicí Brněnskou nebo 10 min. okolo kostela Sv. Jakuba a lesoparkem Helous ke starému vchodu zoo (v mapě č. 2).

VSTUP DO ZOO A REGISTRACE
Vstup do zoo je přes hlavní vchod (č. 1 v mapě) nebo přes starý vchod (č. 2 v mapě), kde každý nahlásí jméno a bude vpuštěn zdarma. Registrace je u vchodu do Environmentálního centra PodpoVRCH (č. 4 v mapě).

CENA
Poplatek za dospělého je 370,- Kč, za dítě (do 15 let) 300,- Kč a zahrnuje jednu společnou večeři (grilovaný steak), jeden přípitek (dospělí sekt, děti limonádu nebo pod.), pivo, základní občerstvení během celého programu (káva, čaj, balená voda, sušenky, tyčinky, brambůrky apod.) a režijní a jiné náklady (identifikační visačky, tisk atd.). K tomu je třeba zmínit vstupné do zoo zdarma po všechny tři dny, výraznou slevu na stravování a další nadstandardní služby. Účastníci minulého ročníku obdrží pohlednici se společnou fotkou.
Stůl pro výměnu materiálů se platí zvlášť 90,- Kč. Jiná možnost je jen půl stolu za 50,- Kč.
Platba - bankovním převodem (viz. info v přihlášce), cizinci můžou platit i hotově na místě (ostatní hotově jen ve zvláštních a ojedinělých případech - po dohodě).

PŘIHLÁŠENÍ
Přihlásit se a zároveň objednat všechno ostatní (tzn. ubytování, stravu i stůl pro výměnu) lze jedním PDF formulářem. Stačí jej vyplnit a odeslat na e-mail (kontakt je ve formuláři). Vyplněnou přihlášku uložte pod svým jménem ve tvaru prijmeni_jmeno.pdf (podrobnosti v přihlášce). Pro každého účastníka je třeba jedna přihláška. Poslední možný termín přihlášení je 3. dubna 2017!!!
Stáhněte si přihlášku v PDF, pokud vám nepřišla mailem (kliknout pravým tlačítkem na odkaz a uložit jako...). Případně se můžete přihlásit telefonicky (602 407 797).
Poznámka: pokud nemůžete otevřít PDF přihlášku, je to pravděpodobně tím, že máte starou verzi Acrobat Readeru (přihláška je z verze 11) - aktuální verzi v češtině si můžete zdarma stáhnout tady

UBYTOVÁNÍ
pro zájemce je domluvené ubytování v Domě mládeže Střední odborné školy sociální u Matky Boží v ulici Křížové 118/12 (č. 10 v mapě). Ubytování je ve dvou až pěti lůžkových pokojích, sociální zařízení je společné. GPS Domova mládeže: 49°23'54.627"N, 15°35'26.337"E (49.3985075N, 15.5906492E).
Ceny: 200,- Kč na osobu a noc
Doprava do a ze zoo: pěšky přes lesopark Helous - asi 740 m (10 min.) ke starému vchodu nebo 1130 m (15 min.) k hlavnímu vchodu. Parkování je vedle budovy Domova mládeže (č. 11 v mapě), je to však veřejné městské parkoviště tedy placené. Vhodnější je parkování v zoo a pěší přechod mezi Domovem mládeže a zoo - pěšky je to kousek, zatímco autem asi 3 km (kvůli jednosměrným silnicím a zákazům vjezdu se musí složitě objet velká část centra Jihlavy).
Jak objednat ubytování: prostřednictvím přihlášky na ZOOfanatiku (viz. výše). Ubytování budeme objednávat průběžně a jmenovitě, proto v přihlášce uveďte, s kým chcete bydlet na jednom pokoji (pokud nebudete bydlet sami).
Jak se ubytovat: ubytování je možné až v pátek od 16.00 hodin proto proběhne hromadně - organizovaný odchod ze zoo v 16.30 (přestávka v programu na ubytování do 18.00).

STRAVOVÁNÍ
Společná večeře v pátek: grilování v zoo - grilované steaky, pečivo, přípitek (sekt nebo nealko pro děti), točené pivo (25 l sud na celou skupinu). Cena: zahrnuto v ceně (v poplatku ZOOFanatiky).
Snídaně: pro zájemce bude zajištěna studená snídaně v zoo (do sáčku) - dle výběru sladká (pečivo, jogurt, marmeláda, med, máslo, sladké pečivo nebo pod.) nebo slaná (pečivo, máslo, salám, párky, sýr apod.). V obou případech také ovoce nebo zelenina. Cena: 50,- Kč za jednu snídani (káva, čaj a nealko nápoje budou k dispozici zdarma).
Obědy a večeře: Domluvená je sleva na obědy a sobotní večeři v Restauraci U vlků v zoo (č. 6 v mapě). Cena: 85,- Kč za oběd (včetně polévky) nebo večeři.
Oběd i večeře budou připraveny speciálně pro nás - tzn. nebude možné vybírat z jídelního lístku. Je možné zajistit bezlepkovou dietu (požadavek musí být nahlášen mailem při odesílání přihlášky).
Jak objednat jídlo: prostřednictvím přihlášky na ZOOfanatiku (na místě to půjde jen ve výjimečných případech a ve velmi omezeném množství!!!)
Ostatní občerstvení: sušenky, tyčinky, chipsy apod. budou k dispozici non-stop zdarma stejně jako káva, čaj a nealkoholické nápoje. Při registraci obdrží každý účastník jeden "chombo kelímek" - nejen jako hezký suvenýr, ale také na nápoje konzumované po celou dobu ZOOFanatiky.

SPECIÁLNÍ MOŽNOST
pro zájemce je možnost v neděli (cestou směrem na Prahu) organizovaně navštívit Stanici Pavlov (dříve Stanice ochrany fauny), která je záchrannou stanicí, ale také chovným zařízením vyder říčních. Vydry z Pavlova byly v minulých letech vypuštěni např. v Nizozemsku. Domluvená je komentovaná prohlídka stanice, včetně neveřejného chovného zázemí vyder.
Odjezd z Jihlavy ve 14.00 (vlastními vozy), cesta trvá asi hodinu (zajížďka na trase Jihlava - Praha je cca 23 km). Na místě všichni počkají na posledního - prohlídka bude organizovaná (ve skupině). Vstupné (s průvodcem) je 50 Kč na osobu. GPS: 49°42'2.555"N, 15°20'16.613"E (49.7007097N, 15.3379481E). Kdo nebude vlastním vozem, může se domluvit s někým z ostatních účastníků - prostřednictvím Facebooku ZOOfanatiky nebo na místě.

PROGRAM
program bude opět zajímavý, tentokráte doplněný společenskou aktivitou - večerním grilováním. Nechybí žádný z tradičních bodů - připraveno je 6 přednášek, sběratelská výměna, prezentace zoo a výprodej materiálů, aukce, komentovaná prohlídka zoo (s částí zákulisí), beseda se zaměstnanci, přednáška a beseda s významnou postavou zoologie, kterou bude Aleš Toman - bývalý dlouholetý zoolog v Zoo Jihlava, Zoo Plzeň a také v zoo na Kypru. V neděli je navíc již zmíněná speciální možnost komentované prohlídky Stanice Pavlov. Viz. kompletní detailní program a mapka zoo
začátek: Pátek 7. dubna 2017 - příjezd mezi 9.00 a 11.00
konec: Neděle 9. dubna 2017 - odjezd 14.00 z Jihlavy (případně v cca 17.00 z Pavlova)

AUKCE
Výtěžek aukce bude použit na ochranu mokřadů.
V aukci budou tradičně předměty věnované samotnými účastníky, ale tradiční je také, že zlatý hřeb do aukce věnuje zoo - obvykle to bývá hned několik předmětů nebo bodů a jinak to nebude ani v Jihlavě - Zoo Jihlava do aukce věnuje:
1) Unikátní sběratelský materiál - Fotokniha o Zoo Jihlava speciálně zhotovenou pro tuto příležitost
2) Unikátní suvenýr a sběratelský materiál - sada všech mincí (současných i minulých) Zoo Jihlava, v unikátním provedení speciálně vytvořeném pro tuto příležitost
3) Krmení tuleňů - proběhne v neděli 9. dubna 2017 v 10.00
4) Ošetřovatelem žiraf v ZOO Jihlava - úklid, krmení a péče o žirafy. Proběhne v neděli 9. dubna 2017 od 8.00 do 11.00 (případní zájemci by měli mít pracovní oděv)


Stáhnout mapu okolí zoo v tisknutelném PDF
 

ZOOfanatika 2014 - 2024
Datum poslední aktualizace: 23. 12. 2023 • Date of last actualization:23. 12. 2023